Encunyat digital, tall i fendit

Beneficis

L’encuny digital permet aplicar formes als treballs per fer-los més originals. Així, és possible conferir formes, tant exteriors com interiors, a elements publicitaris, corporatius, estructures, etc.

Es tracta d’un sistema de tall robotitzat mitjançant fulles que és capaç de realitzar qualsevol treball d’encunyat sobre diversitat de suports -papers, rígids o flexibles-, sempre que tinguin un gruix màxim de 10 mm per a treballs de tall en gran format, i d’1 mm de tall i fendit per a la resta.

Aquest acabat es pot combinar amb altres com l’estampat digital o el vernís selectiu 2D i 3D, per aconseguir treballs sorprenents.

ejemplo01
ejemplo02
ejemplo03 (1)
ejemplo04

Especificaciones

L’art final es lliura en format PDF amb una resolució mínima de 300 ppp i a mida real. El PDF ha de contenir una pàgina amb el disseny gràfic, i una altra en què consti la zona de tall i fendit de la caixa diferenciant amb dos colors plans.

Per a un resultat òptim del fendit, cal deixar un sagnat perimetral de, almenys, 3 mm. En el cas de les línies d’encuny, també es recomana, en la mesura del possible.

Recorda evitar situar elements importants del disseny com a text o imatges en les zones de tall i fes per obtenir un resultat òptim de la feina.

En el cas del packaging, si es requereix que la gràfica només s’imprimeixi en les parts visibles -no s’inclourà impressió en les solapes o pestanyes interiors- cal deixar un sagnat perimetral d’almenys 3 mm. En cas contrari, en realitzar el plegat de la caixa, és possible que quedi visible la zona no impresa.

Portada-de-libreta-con-portada-impresa-en-papel-Kraft-y-troquelada-con-forma-de-un-buho-Truyol-Digital

Observaciones

Aquesta tècnica és molt utilitzada, ja que es pot aplicar sobre una infinitat d’elements com els components de la identitat visual corporativa com targetes de visita, carpetes, calendaris, etiquetes, packaging, etc.

En l’àmbit publicitari s’utilitza per generar un major impacte visual en cartelleria, entrades, fullets creatius, displaysstoppers publicitaris, adhesius, etc. Es tracta d’un recurs molt influent en els resultats de les campanyes de màrqueting.

També és possible la seva aplicació en estructures de PLV i de gran format en general, tant per decoració com per a publicitat.

El teu pressupost en 2 hores