Ephemera – Premi Swedish Book Art 2022

Ephemera – Premi Swedish Book Art 2022

Autora, editora i fotògrafa
Annika Thörn Legzdins

Disseny gràfic editorial
Elin Mejergren

Text
Jon Brunberg

Impressió
Nexe Impressions

Svensk Bokkonst és una organització fundada l’any 1933 que pretén estimular i inspirar la indústria del llibre a millorar la qualitat en la producció. Anualment selecciona 25 llibres que premia en la celebració dels Swedish Book Art Awards. Uns premis importants pel que fa a la producció del llibre, ja que el criteri que es valora es basa en l’adaptació estètica i formal del contingut des d’un punt de vista tipogràfic i de la tècnica d’impressió.

A Nexe Impressions ens satisfà haver estat escollits per la Svensk Bokkonst, juntament amb l’autora i amb la dissenyadora, com a millor llibre d’art de l’any 2022 a Suècia.

Ephemera és una delicada col·lecció fotogràfica d’Annika Thörn Legzdins sobre la naturalesa urbana. Destaca el paper transparent seleccionat; que interactua amb la fotografia com una ecologia interdependent sense un principi ni un final determinats. El llibre està dissenyat per Elin Mejergren, que aposta per una portada prosaica i robusta, com si estigués feta per a arxius del futur. Una experiència sensorial que sorprèn el lector.

A partir del text de Jon Brunberg:

“Les imatges representen vegetació urbana – entorns urbans i comunitats en creixement – a algunes de les ciutats més grans del món […]. Aquests són llocs que creen un sentit de comunitat, experiències i altres valors per a aquells que els cuiden i els visiten, tot i que aquí es presenten sense persones. No podem “sentir” el soroll de l’entorn circumdant. Està silenciat. Un silenci reflexiu i pensatiu.”

La feina d’impremta en aquest projecte adquireix un rol de gran importància, especialment en la selecció del paper. Les característiques del paper Curious Translucent Clear de 112 grams acompanyen el discurs poètic de la sèrie de fotografies, completant el llibre i convertint-lo en una publicació guardonada.

FITXA TÈCNICA

Format

21 x 28 cm

Paginació

88 pàgines

Paper

Llibre: Curious Translucent Clear 112g d’Arjowiggins Creative Papers
Fullet: Munken Print Cream 80 g d’Arctic Paper
Etiquetes: Paper Offset 80 g

Impressió

Llibre: HP Indigo, 4+0 als plecs A3
Fullet: 1+1 negre
Etiquetes: 1+0 negre

Enquadernació

Cosit Singer

Acabats

El conjunt es recull dins un sobre amb un tancament de fil

Sense comentaris

Publica un comentari