Muséum folie, un viatge al cor de la producció gràfica d’un projecte fet amb ofici

Un viatge al cor de la producció del llibre Muséum Folie del Muséum National d’Histoire Naturelle de París. Una autèntica bogeria, que ens ha entusiasmat! 

El Muséum National d’Histoire Naturelle, situat al Jardin des plantes de París està considerat un referent en camps com la geologia, el món vegetal, la zoologia, els microorganismes, la prehistòria i l’antropologia,  i el primer del món en nombre de publicacions científiques anuals. Des dels seus inicis al segle XVIII, l’objectiu del museu ha estat la recerca i ensenyament en benefici de tots.

El llibre fa un viatge en el temps a partir de les seves excepcionals col·leccions.

Hem participat de totes les fases del projecte, assessorant i treballant colze a colze amb l’Aurélien Farina, director d’art de l’estudi parisenc Paper! Tiger!, i també amb la coordinadora del treball al Muséum National d’Histoire Naturelle, la Lucile Desmoulins. Retoc d’imatges, proves colorimètriques, impressió, estampació, acoloriment dels cantoners i l’enquadernació. Tot un conjunt de tallers i professionals, un plaer! 

El repte principal d’aquest llibre ha estat en els acabats de la coberta, el procés d’estampació ha tingut una extrema complexitat d’encaix de les estampacions en blau i verd metal·litzats, amb la dificultat afegida que a més s’havia de fer un baix relleu sec (embossing) dels contorns de la papallona. La superfície d’estampació ha estat superior al 70% i els finíssims contorns de les il·lustracions han fet que el resultat sigui una autèntica explosió de color i orfebreria. La connexió i coordinació amb el taller Abellán Hnos. ha estat fonamental. Treball en equip i amb una metodologia exigent per a tots. 

Per arrodonir hem pintant els cantoners del llibre tintant-los de color burdeus. 

El resultat el podeu veure en les imatges, i el procés de producció de cadascun dels elements que us convidem a visualitzar. Més avall trobareu la fitxa tècnica del projecte pels que gaudiu dels detalls. 

Impressió premium

El llibre ha estat imprès amb la tecnologia LED UV de la nostra Speedmaster Heidelberg LED UV de 8 colors. Aquesta tèncica ofereix un assecat inmediat i més lluminositat, contrast i definició de les imatges, gràcies a una millor definició del punt en suports purosos. A més, la reducció del temps de posada en marxa de la màquina i la disminució de consum de tintes ajuden a una impressió més sostenible.

Client
Muséum National d’Histoire Naturelle de París

Projecte
Muséum folie

Direcció d’Art
Aurélien Farina (Paper! Tiger!)

Responsable d’edicions
Lucile Desmoulins i Charlotte Chomard

Correcció
Christophe Parant

Direcció de la producció gràfica
Nexe Impressions

Fotomecànica
Les Caméléons Paris

Impressió
Agpograf Impressors

Característiques tècniques

Format
Format tancat 20 x 23 cm.

Coberta
Wibalin Natural de 135 g. (Winter & Company)

Guardes
Arena Ivory de 140 g. imprès a 1+1

Interior
288 pàgines amb Creator Star de 135 g. (Lecta) imprès a 4 + 4
120 pàgines amb Arena Ivory Bulk 1.7 de 100 g. (Fedrigoni Papers) imprès a 1 + 1

Enquadernació
Tapa dura de 2,5 mm amb llom pla, folrada amb guardes i capçades.

Acabats
Estampació a 2 colors amb perfils delicats a la coberta, contracoberta i llom 75% de superfície
Baix relleu sec
Cantoners tintats

Sense comentaris

Publica un comentari