Tinta de seguretat UV

header-tinta-seguretat

Utilitza-com tinta de seguretat per als teus documents o com a part de la creativitat

Beneficis

La tinta ultraviolada és una tinta invisible a l’ull, només s’aprecia amb la incidència de llum UV, el que la converteix en una eina de seguretat per validar l’autenticitat de documents davant possibles falsificacions.

Així mateix, també pot integrar-se de manera creativa en un disseny destinat a llocs foscos o d’oci nocturn. El seu color ultravioleta i el sorprenent efecte que produeix, la converteixen en un element de reclam publicitari idoni.

La tinta ultraviolada emprada en la impressió de documents (HP Indigo ElectroInk UV Xarxa), en rebre la llum ultraviolada, mostrarà les parts impreses en un to fosforescent brillant i de color vermellós.

capas

Aquesta variant de tinta de seguretat és la més utilitzada en impressió digital. No obstant això, aquesta tinta també està disponible en color groc fluor per etiquetes en bobina.

Especificacions

En l’art final, cal assenyalar la zona a imprimir amb tinta UV en una capa independent a la del disseny mitjançant una tinta plana nomenada “Pink“, amb l’opció de sobreimprimir.

Es recomana evitar els degradats de color en aquelles zones en què la tinta UV es vagi a aplicar i hi hagi una massa de color fosc per a un resultat òptim.

Observacions

Aquest tipus de tinta reactiva és també coneguda com a tinta transparent o invisible, ja que amb llum normal és gairebé imperceptible, i només quan és exposada sota la llum d’un llum ultraviolada (UV), mostrarà les parts impreses en un to fosforescent brillant i de color vermellós. És possible aplicar-la sobre qualsevol suport, però el millor resultat es dóna en papers porosos.

Té gran utilitat per a documents de seguretat, entrades, passades, targetes identificatives, etc. Les tintes reactives a la llum ultraviolada serveixen també per ressenyar determinades propietats exclusives que permetin la identificació, fins de rastreig i prova de propietat en cas de pèrdua o robatori.

Així mateix, la seva aplicació creativa es destina, principalment, a publicitat relacionada amb oci nocturn: flyers, entrades, cartells…

luz-uv

El teu pressupost en 2 hores